En streng med mange muligheter

Vår vandreutstilling “Én streng – mye musikk” er nå satt opp på Fyret Flerbrukshus på Jøa. Lokalet vi har til rådighet er ikke stort, og mulighetene for å henge ting på veggen er begrenset. Likevel er det er lyst og fint lokale som brukes mye av lokalbefolkningen.

Siden denne utstillingen står på rollups og har relativt få gjenstander, er den enkel å tilpasse til hvert sted. På Fyret var det en del ting som vi valgte å ikke ta med da det rett og slett ikke var plass, men utstilling er så fleksibel at dette ikke gjør noe.

Musikkutstilling Jøa

Hovedfokus for utstillingen er salmodikon og citer-instrumenter, med vi har laget en ekstra bit om Steinkjerpositivet. Her har vi fått bruke en tekst fra Egge Museum, og vi har lånt et positiv fra Namdalsmuseet. Selv om instrumentet ikke hører med i samme klasse som strenginstrumentene i resten av utstillingen, er det et lokalt kjent tradisjonsinstrument med en fascinerende historie.  Det er sjeldent vi har en mulighet til å vise frem positivet, og dermed har det fått plass i denne utstillingen.

Musikkutstilling Jøa

Utstillingen står på Fyret Flebrukshuset på Jøa frem til 11.november.

Arkiv

Samlerapport sikring

10 år med Distriktsseksjonen

Krok uten agn gjør ingen gagn

Elvelangs med båt

Kulturvandring