Et forkle-samarbeid

Historielaget i Overhalla er en aktiv gjeng. Vi har samarbeidet med de om både utstillinger, formidlingsopplegg, aktivitetsdager og mye mer. I høst var det på tide å sette opp en ny forkle-utstilling i lokalene deres på Haugum Mølle i Overhalla. 

Det ble satt ned en arbeidsgruppe i historielaget, og temaet de valgte denne gangen ble forklær, et plagg med historisk sus. Arbeidsgruppen jobbet med å samle inn informasjon, lage tekster og få på plass innlånsavtaler for forklærne. Vi bistod med redigering og printing av tekster, samt veiledning under montering av utstillingen.

Arbeidsgruppen hadde fått lånt inn et bredt utvalg av forklær, fra husmorsforkle, serveringsforkle, jordmordforkle, hvitforkle, arbeidsforkle i ulike materialer, barneforkle og juleforkle for å nevne noen. Utstillingen ble kjempeflott og viser et mangfold av teknikker og farger. 

Når vi er med på slike samarbeid har vi fokus på at medlemmene av historielaget selv skal stå for mesteparten av jobben. Dette er med på å skape eierskap til utstillingen. Denne utstillingen skal stå i ca et år på mølla, og det er historielaget selv som står for formidlingen av den.

Arkiv

Gjenbruk av en utstilling

Samlerapport sikring

10 år med Distriktsseksjonen

Krok uten agn gjør ingen gagn

Elvelangs med båt