Én tråd -mange teknikker

På Haugum Mølle i Overhalla står Strømhylden-samlingen utstilt. Dette er en samling på mellom 600-700 gjenstander som ble testamentert til kommunen av Ludvig Strømhylden. Som en del av distriktskonservatorenes arbeid i kommunen ble samlingen gjennomgått sammen med Strømhylden-utvalget, et utvalg som skal ha tilsyn med samlingen.

  linje

I skuffer og skap ligger det mange fine gjenstander og tekstiler. Siden så mange ulike teknikker var representert, ble det besluttet å lage en liten utstilling for å vise frem tekstilene. De fleste av tekstilene er hjemmelagede, men det er også noen eksempler på kjøpte duker.

Sengetøy, laken, gardiner, duker og putetrekk i forskjellige teknikker er sirlig strøket og hengt opp. Tekstene er holdt enkle og konsentrert om hovedteknikker som strikking, hekling, brodering og veving.

linje

Utstillingen ble åpnet i september under Markens Grøde.  I november vil det bli gjennomført skoleopplegg i utstillingen, med temaet ull.

Arkiv

Samlerapport sikring

10 år med Distriktsseksjonen

Krok uten agn gjør ingen gagn

Elvelangs med båt

Kulturvandring