En tråd, et bibliotek og et husflidslag

Vår vandreutstilling “Én tråd – mange teknikker” er nå satt opp på Nærøy Folkebibliotek på Kolvereid. Denne gangen hentet vi gjenstander fra kommunens samling som står lagret i Gammelbanken på Kolvereid. Denne gjenstandssamlingen inneholder ingen tekstiler, så da måtte vi finne en samarbeidsparter som kunne bistå oss med dette.

Nærøy Husflidslag holder også til i Gammelbanken, og de har vært fantastisk flinke til å samle inn tekstiler i ulike teknikker. Alle hovedteknikkene er representert, med både eldre og nyere arbeid. Gamle hjemmesydde dåpskjoler og vevde løpere er nå utstilt sammen med nye strikkede pledd og stoltepper.

Denne utstillingen er satt opp tre ganger før, og hver gang blir den unik. Lokale gjenstander og tekstiler skaper nye uttrykk, og utstillingen får alltid et spennende særpreg.