SKOROVATN – Arbeiderboligene på Myra

Skorovatn er et industrisamfunn i Namsskogan med mye historie og en spennende arkitektur. Det ble etablert gruvedrift i Skorovatn i 1952, og i den forbindelse ble det reist en rekke boliger, butikk, skole og samfunnshus. Gruvedriften var i drift frem til 1984.

Etableringen av Skorovatn som samfunn på 1950-tallet, preger stedets utforming og historiske karakter. De fleste bygningene ble satt opp av bedriften i et tidsspenn på rundt 10 år. Bygningenes plassering var typisk for oppbyggingen av et gruvesamfunn på denne tiden. Alle arbeiderboligene var samlet nede på Myra, mens funksjonærboligene og direktørboligen ble plassert oppe i Lia med utsikt over Skorovatn. Samlingen av verksteder og administrative bygninger ble lagt rundt selve gruveinngangen og skifthuset oppe i Byen.

Denne fotoutstillingen omhandler arbeiderboligene på Myra. Dette boligmiljøet består av to speilvendte boenheter i jordfarger, skråstilt plassert i en rekke langs veien. Dette skaper en egenartet rytme i gatebildet.

Fotografiene er tatt av Christiaan van Gaal på bestilling fra Distriktsseksjonen, og Johnny Hammer.

Utstillingen står på venterommet til Namsskogan Legesenter frem til 24.oktober. Etter det vil den bli en av våre vandreutstilling.

Arkiv

Gjenbruk av en utstilling

Samlerapport sikring

10 år med Distriktsseksjonen

Krok uten agn gjør ingen gagn

Elvelangs med båt