Skorovatn og taubanen

Vår vandreutstilling om Skorovatn er nå hengt opp på Frivilligsentralen på Høylandet. Det er alltid spennende å henge opp utstillinger på nye steder, og dette er første gang vi bruker Frivilligsentralen på Høylandet. Dette er en sentral møteplass i kommunen som holder åpent hver dag, og da passer det fint for oss å henge opp utstillinger der.

Vi har også samarbeidet med lokale ildsjeler for å sette opp en liten utstilling på Kongsmoen. Denne utstillingen viser lokalhistoriske bilder av taubanen som gikk fra Skorovatn til Kongsmoen, som var i bruk fra 1952 til 1975. Den drøyt fire mil lange taubanen ble brukt til å frakte svovelkis fra Skorovatn til Kongsmoen, som fungerte som utskipningshavn.

Fotoutstillingen består av historiske bilder knyttet til taubanen, og er mulig å se hos Axl Sport på Kongsmoen. Fotoutstillingen “Skorovatn – Arbeiderboligene på Myra” er mulig å se på Frivilligsentralen på Høylandet i sommer.

Arkiv

Gjenbruk av en utstilling

Samlerapport sikring

10 år med Distriktsseksjonen

Krok uten agn gjør ingen gagn

Elvelangs med båt