Fiskeri i Flatanger

På bygdemuseet på Hilstad i Flatanger har de nå fått et rom til temporære utstillinger. Det er den gamle lesesalen, som også har vært benyttet som gymsal. Museets Venner har ryddet rommet og nå er det satt om en ny utstilling om fiskeri i Flatanger.

Fiskerigutstilling

Utstillingen har mange lokale bidrag: utstillingsteksten er skrevet av en lokal ressursperson, en lokal kunstner bidrar med kunst, og bildene har for det meste lokale motiver. Gjenstandene er selvsagt hentet fra bygdemuseets egen samling.

Skoleplansjer

En viktig mål med temporærutstillingene er å få vist frem noen av de mange skoleplansjene som museet har i sin samling. Plansjene er fotografert, registrert og lagret på kommunehuset. De relevante plansjene tas frem i utstillingen, slik som her med fiskeplansjer fra serien “Dybdahls Zoologiske Planscher”.

 

Utstillingen står på Flatanger Bygdemuseum, sjekk her for aktiviteter.