Gjenbruk av en utstilling

På Flatanger Bygdemuseum ble det laget en temporærutstilling om fiskeri i fjor. Fra starten av var planen at denne utstillingen skulle gjenbrukes i uthuset på museet. Venneforeningen er i gang med å lage årets utstilling, og dermed startet vi arbeidet med å flytte inn i uthuset.

Det første som måtte gjøres var å tømme rommet for gjenstander slik at vi kunne gjøre ordentlig rent. Vi var heldige med været, og kunne ta gjenstandene ut på plenen utenfor uthuset for rengjøring og sortering. Deretter kunne vi sette opp bildene og tekstene fra utstilingen. Til slutt ble gjenstandene satt inn igjen.

Før og etter.

Før, etter tømming og etter oppsetting.

Dette er en enkel måte å gjenbruke en temporærutstilling for å oppgradere en basisutstilling. Tekstene ble skrevet ut på plastark slik at de skal tåle å stå ute i et rom som ikke er oppvarmet. Noen av gjenstandene som stod i rommet er satt på lager, slik at det ikke ble så fullt. Det ble også montert lys i rommet slik at de besøkende ser gjenstandene bedre.

Arkiv

Samlerapport sikring

10 år med Distriktsseksjonen

Krok uten agn gjør ingen gagn

Elvelangs med båt

Kulturvandring