Innlegg merket ‘overhalla’
Fagdag Ferdselsveier og Interreg-prosjekt
Museet Midt er med i Interreg-prosjekter “Verdier lang vegen“, som handler om å bruke kulturarven som ressurs for blant annet stedsutvikling. Vår del i prosjektet har fokus på Ferdselveier. I den forbindelse arrangerte vi en Fagdag for våre kulturledere i Namdalen om tilrettelegging og formidling av ferdselsveier. Passende nok holdt vi fagdagen på Namsen Salmon…
Les merEt forkle-samarbeid
Historielaget i Overhalla er en aktiv gjeng. Vi har samarbeidet med de om både utstillinger, formidlingsopplegg, aktivitetsdager og mye mer. I høst var det på tide å sette opp en ny forkle-utstilling i lokalene deres på Haugum Mølle i Overhalla. Det ble satt ned en arbeidsgruppe i historielaget, og temaet de valgte denne gangen ble…
Les merEn liten musikkutstilling
I Overhalla har vi det siste året jobbet i nært samarbeid med Overhalla Historielag for å legge til rett for bedre bruk av deres lokaler på Haugum Mølle. De har sett hvordan vi jobber med våre vandreutstillinger og presentasjon av gjenstander, og har blitt inspirert til å lage sin egen utstilling om en lokal musikkpersonlighet;…
Les merEn streng får selskap av en fiolin
Historielaget i Overhalla feirer 40 år i år, og i den forbindelse har vi satt opp vår vandreutstilling om salmodikon og citerinstrumenter på Haugum Mølle i Overhalla. Da det ble bestemt at salmodikon-utstillingen skulle til Overhalla, ble vi kjent med Overhallas rike musikkhistorie. Det er bevart en god del notebøker med gamle slåtter fra Overhalla,…
Les merEn tekstilsamling digitaliseres og sikres
På Haugum Mølle i Overhalla finnes det en gjenstandsamling som ble testamentert til kommunen av Ludvig Strømhylden. Denne såkalte Strømhyldensamlingen består av 600-700 gjenstander, deriblant en god del tekstiler. Det har tidligere blitt laget en utstilling med disse tekstilene som fokus, som du kan lese mer om her. Arbeidet med å registrere og digitalisere…
Les merDet sanselige 1700-tallet
I forbindelse med årets Melamartna satte vi opp utstillingen “Det sanselige 1700-tallet”. Utgangspunktet for utstillingen er prosjektet Historiske toll- og skipsanløpslister, som har transkribert og standardisert summariske vare- og skipsanløpslister fra samtlige norske tollsted gjennom et utvalg år på 1700-tallet, og gjort dette tilgjengelig i to søkbare databaser. De har laget utstillingsplakater som tar for seg de…
Les mer